Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Απόκλιση 2,3% στα έσοδα Αυγούστου λόγω ΕΝΦΙΑ


Απόκλιση 2,3% εμφάνισε τον Αύγουστο, το σύνολο των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, καθώς...


 διαμορφώθηκε σε 4,083 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,178 δισ. ευρώ.
Η υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αποδίδεται στο γεγονός ότι ο στόχος περιλάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, το σύνολο των εσόδων, εξαιρουμένων των επιστροφών, παρουσιάζει αύξηση κατά 28 εκατ. ευρώ (1%), καθώς σημαντικό μέρος της πρώτης δόσης της φορολογίας εισοδήματος εισπράχθηκε τον Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών, ανήλθε σε 3,804 δισ. ευρώ, έναντι 3,869 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας απόκλιση 1,7% ή 65 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2015, τα καθαρά έσοδα είναι μειωμένα κατά 25 εκατ. ευρώ.
Οι επιστροφές φόρων παράλληλα, διαμορφώθηκαν σε 278 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 309 εκατ. ευρώ (μείωση κατά 31 εκατ. ευρώ). Στο ποσό περιλαμβάνονται και οι επιστροφές που προέρχονται από την ειδική χρηματοδότηση. Τον Αύγουστο του 2015 οι επιστροφές ήταν 226 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.