Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το... φιάσκο Τσίπρα - Παππά με τις άδειες οδηγεί σε πρόωρο "κόφτη";


Τον κίνδυνο εκτροχιασμού των δημοσίων εσόδων και την πρόωρη ενεργοποίηση του "κόφτη" είναι πολύ πιθανό να επιφέρει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες...Το «μαύρο» στα κανάλια μετά τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών θα φέρει απώλειες 1,7 δισ. ευρώ εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.
Οπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία  θα χαθούν 600 εκατ. ευρώ σε φόρους και 1,1 δισ. ευρώ σε εισοδήματα.
Εκτιμά ότι ο περιορισμός των αδειών στο πεδίο της ενημέρωσης σε επίπεδα που υστερούν των τεχνολογικών δυνατοτήτων δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη δημοκρατία υψηλής ποιότητας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν υπάρχει παράδειγμα άλλης  ευημερούσας  και  καλοδιοικούμενης  χώρας  στην  οποία  η πρόσβαση σε άδεια χρήσης φάσματος τηλεόρασης εξαρτάται από την εκτίμηση του κράτους για το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς, και φυσικά απουσιάζει οποιαδήποτε  αναφορά σε  σχετική μελέτη  του ΟΟΣΑ για τις άδειες.»
Οι καθαρές απώλειες τα επόμενα 10 χρόνια, μετά υπολογισμό απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, από το κλείσιμο των σταθμών STAR, ΑΛΦΑ, MEGA, MAK.tv, ART και ΕΨΙΛΟΝ αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.