Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

«Σφυροκόπημα» στο Λονδίνο για τις ελληνικές τράπεζες


Καταιγισμό ερωτήσεων θα δεχθούν σήμερα από τους ξένους επενδυτές στο Λονδίνο οι Έλληνες τραπεζίτες, για το γεγονός ότι, σε δυο μήνες θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την αύξηση κεφαλαίου, αλλά οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν...




προχωρήσει σε ενέργειες στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Με εξαίρεση δυο τράπεζες, οι υπόλοιπες δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες καθώς, πρώτον, ακόμη δεν έχει δοθεί άδεια σε εταιρείες διαχείρισης, δεύτερον δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Δηλαδή, η κριτική θα εστιαστεί στο γεγονός ότι, από το Νοέμβριο του 2015, οι τράπεζες προχώρησαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αλλά έκτοτε δεν υπάρχει καμία πρακτική εξέλιξη, δηλαδή έχει έχει πολύ μικρή εκμετάλλευση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Από τη πλευρά τους οι οι τράπεζες θα επισημάνουν ότι, επί ένα χρόνο δεν προχώρησε τίποτε σε νομοθετικό επίπεδο ενώ αρκετές από αυτές δεν διαθέτουν οριστικές διοικήσεις, αλλά αντίθετα περιμένουν τις επιλογές που πρέπει να εγκρίνουν ο SSM, οι ξένοι μέτοχοι, αλλά και η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.