Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο πιο ζεστός στά μετεωρολογικά χρονικά


Ο πιο ζεστός Αύγουστος στα μετεωρολογικά χρονικά του πλανήτη ήταν ο φετινός σύμφωνα με...


 την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, μετά τη NASA. Στην Ευρώπη πάντως ο φετινός Αύγουστος δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ, καθώς ήταν ο δέκατος πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά.
Είναι ο 16ος συνεχόμενος μήνας που καταγράφεται θερμοκρασία ρεκόρ στη Γη, ένα σερί που δεν έχει συμβεί εδώ και 137 χρόνια. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Αυγούστου 2016 υπήρξε κατά 0,09 βαθμούς Φαρενάιτ υψηλότερη σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο και κατά 1,66 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του περασμένου αιώνα.
Επίσης η θερμοκρασία στο φετινό καλοκαίρι (τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 2016) υπήρξε κατά 0,07 βαθμούς μεγαλύτερη από το περυσινό καλοκαίρι και κατά 1,6 βαθμούς Φαρενάιτ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα. Αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη πως όλο το 2016 θα αποδειχθεί το πιο θερμό στην μετεωρολογική ιστορία. Μέχρι στιγμής η παγκόσμια θερμοκρασία είναι κατά 1,52 βαθμούς Φαρενάιτ υψηλότερη από τον μέσο όρο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.