Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πάρτι... κοκαΐνης στην Κρήτη


Και η κόκα πάει …σύννεφο στο Ηράκλειο της κρίσης. Αυτό αποκαλύπτεται από την δικογραφία της ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για...


 τον 42χρονο κρητικό «βαρόνο» της κοκαίνης. Εισήγαγε ποσότητες από την Ολλανδία και προμήθευε εμπόρους προς εξυπηρέτηση των δικών τους πελατολογίων σε Ηράκλειο, Μεσσαρά και Μάλια.
Κάποιες αποδείχτηκαν καλές «συνεργασίες» με τους εμπόρους να ζητούν και νέες παρτίδες, κάποιες άλλες διακόπηκαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν και άλλες συνέχιζαν μετά …δυσκολίας αφού οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση Αλβανού, ο οποίος φέρεται να παρήγγειλε στο «μεγάλο αφεντικό» κοκαίνη, αξίας σχεδόν 10.000 ευρώ.
Το εμπόρευμα παραδόθηκε, τα χρήματα εισπράχθηκαν, όμως λίγη ώρα μετά την συναλλαγή, ο Αλβανός άρχισε τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας. Η κοκαϊνη που είχε προμηθευτεί ήταν σε σκόνη και όχι σε μορφή «βράχου», όπως είχαν συμφωνήσει. Δύο και πλέον ημέρες ο Αλβανός «κυνηγούσε» στα τηλέφωνα τον 42χρονο να του επιστρέψει το «πράμα» και να πάρει πίσω τα χρήματα του. «Τρελάθηκε» ο 42χρονος, ο οποίος φέρεται να έχασε τον έλεγχο στο τηλέφωνο και προς στιγμήν ξέχασε και τους κανόνες ασφαλείας και την συνθηματολογία.
Σε άλλη περίπτωση προμηθευτή στην Μεσσαρά, αναφέρεται ότι το εμπόρευμα δεν «κινείται» παρά το γεγονός ότι τις ημέρες εκείνες βρισκόταν σε εξέλιξη το φεστιβάλ των Ματάλων. Ο τοπικός έμπορος δυσκολεύεται να εξοφλήσει τον 42χρονο και του προτείνει να του μεταβιβάσει την κυριότητα του οχήματος του ως εγγύηση για την οφειλή. Ο τελευταίος δεν δέχεται την πρόταση και αφήνει σε εκκρεμότητα την συζήτηση.
Σοκαριστικά είναι τα συμπεράσματα των αστυνομικών με βάση το περιεχόμενο των επισυνδέσεων για το ρόλο που φέρονται να διαδραμάτιζαν η σύζυγος του 42χρονου και ο 15χρονος γιος τους. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον ανήλικο, ο πατέρας φέρεται να τον είχε ρίξει στα …βαθειά. Περιγράφονται καταστάσεις που προκαλούν ανατριχίλα.

Σύμφωνα με την δικογραφία, το έναυσμα για να ζητηθεί η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και να αναλάβει τις έρευνες η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος δόθηκε μετά από ένα τηλεφώνημα στην Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου. Το τηλεφώνημα αυτό έγινε στις 6 Μαϊου με τον άγνωστο άνδρα να εκφράζει την έντονη ενόχληση του για την …απαθή στάση της Αστυνομίας στην δράση του 42χρονου αλλά και της συζύγου του. «Κάντε κάτι επιτέλους να ξεβρομίσει το Ηράκλειο από τους εμπόρους ναρκωτικών. Γιατί δεν πιάνεται τον μεγαλύτερο έμπορο της κόκας στο Ηράκλειο;» φέρεται να είπε σε έντονο ύφος. Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο άνδρας αυτός με την κρητική προφορά έδωσε στον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.