Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Χόκινγκ: Αν δεν «απεγκλωβιστούμε» από την Γη, το ανθρώπινο είδος θα αφανιστεί


Ο Στίβεν Χόκινγκ επανέλαβε για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη να αναζητήσουμε νέα μέρη για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος εκτός...


 της Γης, καθώς όπως τόνισε αν δεν «απεγκλωβιστούμε» από την Γη, τότε το ανθρώπινο είδος θα αφανιστεί.
Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός εδώ και αρκετό καιρό έχει στραφεί στην… εξωγήινη μελέτη, όχι μόνο για την ανεύρεση εξωγήινης ζωής αλλά και την μετοίκηση των ανθρώπων σε άλλους πλανήτες. Μάλιστα, συνεργάζεται με τον Ρώσο μεγιστάνα Γιούρι Μίλνερ, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης εξωγήινων.
Ο Χόκινγκ προειδοποίησε πως η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον αν δεν καταφέρει να μετοικήσει σε άλλους πλανήτες πέραν της Γης.
«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, στην εποχή του διαστήματος, στην οποία θα αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο» έγραψε ο Χόκινγκ σε ένα μικρό απόσπασμα στο βιβλίο «How to Make a Spaceship» του Ρίτσαρντ Μπράνσον που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
«Πιστεύω πως η ζωή στην Γη βρίσκεται υπό ένα διαρκώς αυξανόμενο ρίσκο να αφανιστεί από κάποια μεγάλη καταστροφή, όπως ένας πυρηνικός πόλεμος, κάποιος γενετικά τροποποιημένος ιός ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον αν δεν μεταπηδήσει στο διάστημα» τόνισε ο Βρετανός καθηγητής.
Σε ίδιο μήκος κύματος με τον Χόκινγκ, βρίσκεται και ο διάσημος μεγιστάνας Ελον Μασκ, ιδρυτής και CEO της SpaceX, που πρόσφατα ανακοίνωσε πως ο στόχος του είναι σε έξι χρόνια να γίνει το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στον Αρη. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ιστορικό γεγονός, όχι μόνο γιατί ο άνθρωπος θα πατήσει για πρώτη φορά σε άλλον πλανήτη, αλλά επειδή αυτό θα γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία!
Απώτερος σκοπός του Μασκ είναι να δημιουργήσει μια αποικία στον κόκκινο πλανήτη, όπου μέσα στα επόμενα 100 χρόνια θα φτάσει το ένα εκατομμύριο κατοίκους. «Θέλω να κάνω τον 'Αρη να φαίνεται προσιτός, κάτι που μπορούμε να κάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο καθένας να μπορεί να πάει, αν το θέλει» είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες του.
Πριν από ένα χρόνο, ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε δηλώσει πως: «Η πιθανότητα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους είναι πολύ μεγαλύτερη αν η ανθρωπότητα εξαπλωθεί σε ένα πολυ-πλανητικό σύστημα. Αν περιοριστούμε στην Γη, τότε θα έρθει κάποια στιγμή που θα αφανιστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.