Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα βήμα πριν γίνει... MEGA ο ΔΟΛ; "Όλα τελειώνουν στις 15 Οκτώβρη"!


Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι, φοβούνται ότι θα γίνουν νέο MEGA!...



Ήδη πλησιάζουν τους τέσσερις μήνες καθυστέρηση στη μισθοδοσία. Δεν έχει πληρωθεί ο Ιανουάριος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ήδη μετράμε 20 μέρες από τον Σεπτέμβριο.

Την προηγούμενη Κυριακή το Βήμα, η ναυαρχίδα του συγκροτήματος, κατρακύλησε στα 55 χιλιάδες φύλλα, ιστορικό χαμηλό για το έντυπο.

Ασφαλείς πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών λένε πως δεσμεύτηκαν και οι εταιρικοί -προηγήθηκαν οι προσωπικοί- τραπεζικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-Greece, εκτός από την εξόφληση της μισθοδοσίας, ο ΔΟΛ θα πρέπει να βρει και επιπλέον 7 εκατ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου για την πληρωμή δόσεων των δανείων.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, όπου ο Σταύρος Ψυχάρης έλυσε τη σιωπή του αποκαλύπτοντας την σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση, ο οποίος παρέδωσε επιστολή του Ψυχάρη στη Γ.Σ. ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στον Οργανισμό:

  • Οι εργαζόμενοι καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου
  • Ο Ψυχάρης αναζητά νέο επενδυτή
  • Αν βρεθεί επενδυτής οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει νέο πρόγραμα αναδιάρθρωσης με απολύσεις και μειώσεις μισθών
  • Αν δεν βρεθεί επενδυτής η εταιρεία θα οδηγηθεί σε κάποια διαδικασία προστασίας από πιστωτές ή αναστολής λειτουργίας ή κάτι άλλο
  • Ο Ψυχάρης δεν θα ρίξει «πιστολιά» στους εργαζομένους αλλά θα βρει τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθεί επενδυτής μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με δεδομένα τα χρέη του ΔΟΛ, την κατάρρευση των εντύπων του αλλά και την γενικότερη κατάσταση στον χώρο.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη Γ.Σ. να μην προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση αλλά να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα μέσω των σωματείων., ενώ ζητούν εκ νέου από την διοίκηση να καταβάλει τις επόμενες μέρες κάποιο ποσό στους εργαζομένους για να καλυφθούν άμεσες βιοποριστικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.