Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

O Ισπανός που ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!


O mr. Zara πάτησε τον κόσμο της τεχνολογίας...Μια μεγλαλη ανατροπή έγινε στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ο Ισπανός ιδιοκτήτης καταστημάτων ένδυσης, Αμάνσιο Ορτέγκα είδε τις μετοχές της Inditex, μητρική των Zara, Massimo Dutti και Pull & Bear, να ενισχύονται κατά 2,5% εκτοξεύοντας την περιουσία του κατά 1,7 δισ. δολάρια σε μία ήμερα.
Έτσι η συνολική αξία του πλούτου του ανήλθε στα 79,5 δισ. ξεπερνώντας του Μπιλ Γκέιτς που πέρασε στην δεύτερη θέση πλέον, με περιουσία 78,5 δισ. δολαρίων.
Ο Αμάνσιο Ορτέγκα ξεκίνησε να δουλεύει ως κλητήρας σε κατάστημα ρούχων και στην πορεία με την τότε σύζυγό του, Ροσαλία Μέρα, άρχισαν να σχεδιάζουν και να ράβουν ρόμπες και εσώρουχα στο σαλόνι τους σπιτιού τους.
Το 1975 το ζευγάρι αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα, με την επωνυμία Zara. Οχτώ χρόνια μετά ο Ορτέγκα είχε 9 καταστήματα στην Ισπανία.
Η πρώτη του εμφάνιση στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους έγινε το 2001 με την περιουσία του να εκτιμάται στα 6,6 δισ. Από τότε ο Μπίλ Γκέιτς ήταν στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με πλούτο 58,7 δισ.!
Η πρωτιά του Ορτέγκα βεβαίως οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Γκέιτς έχει διαθέσει πάνω από 30 δισ. από την περιουσία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του. Αν δεν ήταν τόσο φιλάνθρωπος, «ούτε ο Ορτέγκα, ούτε κανείς άλλος στον κόσμο» δεν θα πλησίαζε την περιουσία του Αμερικανού μεγιστάνα, σχολιάζουν αναλυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.