Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Στο στόχαστρο 13.000 οφειλέτες με φέσια 7,6 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία


Στο ΚΕΑΟ θα μεταφέρεται από 1/1/2017 κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή η οποία υπερβαίνει...


 το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, που αναμένεται να εκδοθεί θα αλλάξουν τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται ως «εισπράξιμες» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Με τη διεύρυνση των κριτηρίων θα μπουν στο στόχαστρο τους 13.000 «επαγγελματίες» μεγαλοοφειλέτες που έχουν «φεσώσει» το σύστημα με 7,6 δισ.
Μέχρι σήμερα στο ΚΕΑΟ μεταβιβάζονταν οφειλές, που αφορούσαν ληξιπρόθεσμα χρέη όχι πέραν των έξι μηνών και ποσού άνω των 5.000 ευρώ.
Στόχος είναι τα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών να δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο – όπως συμβαίνει και για τους μεγαλοοφειλέτες της εφορίας – αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν η να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων . Ωστόσο πριν από τη δημοσιοποίηση, οι οφειλέτες θα ενημερώνονται προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους. Με τη μεταφορά και των παλαιότερων οφειλών το ΚΕΑΟ θα έχει πλέον πλήρη εικόνα προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.