Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τρόμος εκτίναξης οφειλών και φοροδιαφυγής λόγω νέου Ασφαλιστικού


Αντικίνητρο ασφάλισης και δήλωσης εισοδημάτων αναμένεται να αποτελέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών από 1-1-2017 με το διπλό χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Είναι χαρακτηριστικό...




πως στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα οι εισφορές σε κάποιες περιπτώσεις τετραπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τα Νέα, στελέχη της ασφάλισης έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι το νέο σύστημα εισφορών που θα εφαρμοστεί από 1/1/2017 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη κάμψη στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς η υπέρμετρη επιβάρυνση θα εκτινάξει στα ύψη τη φορο-εισφοροδιαφυγή.

Ειδικότερα από 1-1-2017 ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει την επιβολή του διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού 26,9% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών, νυν ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (20% για κύρια σύνταξη και 6,9% για ΕΟΠΥΥ) και του διπλού χαρατσιού 20,9% για τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ (14% για κύρια σύνταξη και 6,9% για ΕΟΠΥΥ).

Για τον υπολογισμό των εισφορών θα λαμβάνεται υπόψη ως κατώτατο εισόδημα το ποσό των 4.923,07 ευρώ ενώ ανώτατο εισόδημα πάνω από το οποίο δεν μπορούν να υπάρξουν επιβαρύνσεις είναι τα 70.329,6 ευρώ. Η ανώτατη καταβλητέα εισφορά για σύνταξη θα είναι 1.172 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.