Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΚ στην Οικονομία: Φρέναρε η αγορά - Δεν κυκλοφορεί... σάλιο!


Μεγάλη μείωση στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο καταγράφοιυν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τον Δείκτη Εργασικών να πέφτει κατά 3,1% σε ετήσια βάση...Μείωση 3,1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά το μήνα Αύγουστο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2015, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 1,8%. Ο Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά το μήνα Αύγουστο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2015, σημείωσε μείωση κατά 2,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 0,9%. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στην αγορά καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, που βυθίστηκαν κατά 11,2% ενώ σοβαρή είναι και η πτώση στην αγορά τροφίμων, που αγγίζει το 4% και στα μεγάλα καταστήματα το 2,1%.

Αναλυτικά, η μεταβολή του δείκτη προήλθε από τις εξής κατηγορίες:

Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.α στο +5%
Φαρμακευτικά, καλλυντικά στο -2,1%
Μεγάλα καταστήματα τροφίμων στο -2,1%
Τρόφιμα, ποτά και καπνός στο -4,0%
Καύσιμα, λιπαντικά αυτοκινήτων στο -11,2%

Σε ετήσια βάση ο δείκτης όγκου πωλήσεων υποχώρησε κατά 2,6%. Πλην μίας όλες οι κατηγορίες που συνθέτουν τον δείκτη υπέστησαν καθίζηση με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στον τομέα των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η μεταβολή του δείκτη όγκου κατά -2,6% τον Αύγουστο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου του περασμένου έτους προήλθε κυρίως από τις παρακάτω κατηγορίες

Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.α στο +6,6%
Φαρμακευτικά, καλλυντικά στο -2,1%
Μεγάλα καταστήματα τροφίμων στο -2,6%
Τρόφιμα, ποτά και καπνός στο -4,5%
Καύσιμα, λιπαντικά αυτοκινήτων στο -4,7%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.