Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Πώς να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί


Πολλές φορές περισσεύουν στο σπίτι μερικές φέτες μπαγιάτικο ψωμι τις οποίες δεν ξέρουμε πού να τις χρησιμοποιήσουμε και συνήθως τις πετάμε...


Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρόποι να εκμεταλλευτούμε το μπαγιάτικο ψωμί και να δώσει πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητα. Μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες του σπιτιού αλλά και της μαγειρικής.
Δείτε μερικές από αυτές...

1. Λίπασμα
Αν αποξηράνετε τα ψίχουλα του ψωμιού στον φούρνο, και τα περάσετε από το blender, για να πάρουν την μορφή σκόνης, μπορούν να λειτουργήσουν σαν λίπασμα στο χώμα τν φυτών σας.

2. Διατηρήστε τα λαχανικά
Με μια φέτα ξεραμένου ψωμιού στο συρτάρι των λαχανικών σας στο ψυγείο, θα απορροφηθεί η υγρασία και θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα. Ωστόσο προσέξτε μην το αφήσετε για πάνω από δυο μέρες και μουχλιάσει.

3. Κάντε κρουτόν
Μια από τις πιο εύκολες και συνηθισμένες συνταγές. Κάντε το ψωμί κύβους, και μαρινάρετέ το με αποξηραμένα μυρωδικά για πεντανόστιμα κρουτόν που θα συνοδεύσουν σαλάτες, σούπες σάλτσες και πολλά άλλα πιάτα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.