Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για... την ΕΡΤ! Άχνα για τα ιδιωτικά κανάλια!


Τι κι αν σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ; Τι κι αν μόλις χθες στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε Μεικτό Συμβούλιο, με τους εκπροσώπους όλων των τηλεοπτικών σταθμών να ζητούν επιτακτικά από την ΕΣΗΕΑ να κάνει κάτι; Το Προεδρείο εξέδωσε ανακοίνωση για... την ΕΡΤ!...


Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με αφορμή τις συζητήσεις για τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία της, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, όπως έχουν διατυπωθεί.

Η απαίτηση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παραμένει μείζον θέμα, τονίζει η ΕΣΗΕΑ, και αυτό ισχύει για παλιούς και νέους εργαζόμενους.

Η ΕΣΗΕΑ, επισημαίνει επίσης, ότι σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί διαδικασίες για δημοσιογράφους δύο ταχυτήτων στην ΕΡΤ και διαφωνεί ακόμη και με το ενδεχόμενο περιορισμού των εσόδων της (μέσω της διαφήμισης), γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για επιστροφή σε πρακτικές και πολιτικές που η κοινωνία και ο κλάδος έχουν καταδικάσει, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.