Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Πόσο έχει πάει σήμερα η ισοτιμία δολαρίου - ευρώ


Αλώβητο παρέμεινε το δολάριο στο κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή, παρόλο που τα στοιχεία από την αγορά εργασίας διέψευσαν τις σαφώς πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών...Έτσι, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1185 δολάρια από το επίπεδο των 1,1151 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ της ίδιας ημέρας στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ανέκοψαν τον ενθουσιασμό που επικρατούσε σχετικά με τη δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεριμένα, τον περασμένο μήνα, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που προστέθηκε, έφθασε τις 156.000 έναντι 170.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παρά ταύτα, το αμρικανικό νόμισμα κατόρθωσε σε εβδομαδιαία βάση να διατηρήσει τα κέρδη του έναντι του ευρώ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), καταγράφηκε και την Παρασκευή μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,21% από 8,23% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,01% να διαμορφωθεί στο 8,20% από 8,23% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,63% από -0,64% . Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,131% από -0,132%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,203% από -0,202%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,304%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διατηρήθηκε στα 1,1140 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.