Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ετοιμάζει τελικά ο Πούτιν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ή όχι; Χαμός στα διεθνή ΜΜΕ


Πανικός επικράτησε για μερικές ώρες σε αρκετά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μετά τη γνωστοποίηση είδησης ότι η Ρωσία κάλεσε...


 όλους τους αξιωματούχους της, να στείλουν πίσω στην πατρίδα συγγενείς ή μέλη των οικογενειών τους που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό.
Πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, περιφερειακοί διοικητές και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν λάβει την εντολή αυτή απευθείας από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό την απειλή μάλιστα πως αν δε υπακούσουν θα θέσουν την καριέρα τους σε κίνδυνο.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι το δημοσίευμα της Daily Star, στο οποίο ο ρώσος αναλυτής Στανισλάβ Μπελκόβσκι εκτιμά πως «αυτό είναι ένα από τα μέτρα για την προετοιμασία της ρωσικής ελίτ σε κάποιο μεγάλο πόλεμο»
Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από τη ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα «Znak» και διαψεύστηκε αργότερα από το Κρεμλίνο.
Τα ρωσικά μέσα πάντως έσπευσαν να διακωμωδήσουν την αντίδραση των δυτικών ΜΜΕ. «Μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που μεταδόθηκε ήταν αρκετή προκειμένου τα βρετανικά tabloid να μας υπενθυμίσουν ότι ο “κακός Βλαντ” θέλει να τους ρίξει πυρηνικά» αναφέρει δηκτικά το RT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.