Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ»


Στρατηγική καθοδήγηση, πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό, προοπτικές ακόμα και για διεθνείς αγορές - Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ»...



Με στόχο να παράσχει εργαλεία πρωταρχικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία, αλλά κυρίως την ανάπτυξη της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, ήτοι τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του Οργανισμού. Το πρόγραμμα θα επιλέξει αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες και θα υποστηρίζει, ώστε η ανάπτυξή τους να οδηγήσει σε νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες και, κυρίως, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

To πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και τις βοηθά, σε συνεργασία με ένα ασυναγώνιστο δίκτυο κορυφαίων επαγγελματιών, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κλάδους στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία τροφίμων και ποτών αλλά και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν οικονομική δραστηριότητα, η οποία μεταφράζεται σε ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €100.000 και €50 εκατομμυρίων και μέχρι 250 εργαζόμενους.


Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο somethingbetter.gr. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου (ώρα λήξης- 12:00 το βράδυ).

Οφέλη για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν

Οι επιχειρήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ' επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, οι άξονες που θα υποστηριχθούν μέσω του προγράμματος είναι:

προοπτικές σε διεθνείς αγορές
πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό
στρατηγική καθοδήγηση σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας.

Ειδικότερα, ανά άξονα:

1. Στρατηγική Καθοδήγηση

Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ δίνει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών.

Θα τους προσφέρουν καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης κάθε επιχείρησης, όπως η στρατηγική, οικονομική και λειτουργική διαχείριση, η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, το Marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία, μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων και συναντήσεων.

2. Πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό
Μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα, θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού.

3. Προοπτικές σε διεθνείς αγορές
Μέσα από την επαφή τους με έμπειρα στελέχη της αγοράς, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση, θα ενημερωθούν πλήρως για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.

Μπείτε στον ιστότοπο εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ https://somethingbetter.gr/ και δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα κριτήρια, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επιλογής, συμμετοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.