Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μανώλης Καψής: Τα μυστήρια της ΕΡΤ


Διαβάζω "την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη 51 συμβάσεων μίσθωσης έργου στην ΕΡΤ ΑΕ". Κατ αρχάς εκπλήσσομαι που η ΕΡΤ των 2.250 υπαλλήλων αναζητεί προσωπικό. Πόσο μάλλον που η τηλεθέαση είναι μηδενική. Αλλά υποθέτω ο κ. Παππάς θα έχει μια καλή εξήγηση....



Εκπλήσσομαι επίσης που αναζητείται παρουσιαστής/ παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου των 9 με σύμβαση που λήγει στις 30 Ιουνίου! Τέτοια έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού για το πρόσωπο - ταυτότητα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων; Αλλά και πάλι είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παππάς θα έχει μια απάντηση.

Συνεχίζω. Βλέπω ότι αναζητείται άλλος οικονομικός ρεπόρτερ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και άλλος για τα άλλα δελτία του σταθμού; (και το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ειδικότητες).

Μπα στην ΕΡΤ λεφτά υπάρχουν; Γιατί στα ιδιωτικά κανάλια οι οικονομικοί συντάκτες καλύπτουν όλα τα δελτία; Θα μου πείτε είναι δυνατόν ένας συντάκτης να καλύπτει τα δελτία από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ; Σωστό. Ας υποθέσουμε ότι στην ΕΡΤ λείπει λοιπόν το προσωπικό κι ας συνεχίσουμε. Βλέπω (περιγραφή αντικειμένου και βασικών όρων των συμβάσεων σ. 2) ότι ο ένας οικονομικός συντάκτης θα καλύπτει ΜΟΝΟ το κεντρικό δελτίο ενώ ο δεύτερος οικονομικός συντάκτης θα καλύπτει όλα τα υπόλοιπα δελτία από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Άρα, κάτι άλλο συμβαίνει και δεν υπάρχει θέμα ωραρίου. Υποθέτω θα μας το εξηγήσει ο κ. Παππάς (γιατί εμένα κάτι σε φωτογραφικό μου κάνει...).

Αλλά μη τα βλέπουμε όλα στραβά κι ανάποδα και ύποπτα. Υπάρχουν και θετικά στοιχεία. Για παράδειγμα τα προσόντα που ζητούνται από τους υποψήφιους. Όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου και με προϋπηρεσία. Ή δεν είναι έτσι; Διαβάζω στην προκήρυξη για τα προσόντα του οικονομικού συντάκτη (και των άλλων ειδικοτήτων): "οποιοσδήποτε τίτλος ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος." Α έτσι πες. Οποιοσδήποτε τίτλος ακόμα και Θεολογικής σχολής καλός είναι και δεν βαριέσαι τελικά και το Λύκειο να έχεις τελειώσει, καλά είναι...

Θα μου πείτε σημασία έχει να είναι καλός δημοσιογράφος. Όχι τα τυπικά προσόντα. Σωστό. Και κανονικά τις προσλήψεις θα έπρεπε να τις κάνει ο διευθυντής του δελτίου της ΕΡΤ με απόλυτη ελευθερία. Κι εμείς οι τηλεθεατές να κρίνουμε... ( και ο σημερινός διευθυντής Σταύρος Καπάκος είμαι βέβαιος, ότι αν τον άφηναν ελεύθερο, θα έκανε τις σωστές επιλογές!).

Επειδή όμως δεν έχουμε -φυσικά- εμπιστοσύνη στις αμερόληπτες διαδικασίες της ΕΡΤ μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μοριοδότηση κάποιων προσόντων; Όπως το πτυχίο του πανεπιστημίου;

Μοριοδότηση; Θα αστειεύεστε φυσικά. Αυτά είναι της αμαρτωλής Νεριτ καμώματα. Εδώ υπάρχουν επιτροπές κύριε!!!

Για να δούμε λοιπόν ποιοι θα κάνουν τις προσλήψεις. Διαβάζω: η αξιολόγηση των υποψηφίων θα διενεργηθεί από Επιτροπή Διενέργειας (sic) η οποία θα οριστεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ. (Ησύχασα τώρα). Για κάθε επιμέρους ειδικότητα θα συγκροτηθεί με απόφαση της επιτροπής διενέργειας σχετική υποεπιτροπή αποτελούμενη από υπαλλήλους της ΕΡΤ ΑΕ. (Τα πιάσαμε τα λεφτά μας).

Και το ωραιότερο: στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας η υποεπιτροπή δύναται να καλέσει τους υποψήφιους που έκρινε ως πιο κατάλληλους σε προφορική συνέντευξη!!! Πως είπατε; προφορική συνέντευξη; Η δικαίωση του Βύρωνα Πολύδωρα!

Αλλά φαντάζομαι για όλα αυτά θα έχει απαντήσεις ο κ. Παππάς και δεν ανησυχώ...

ΥΓ. Στα υπόλοιπα παράδοξα της προκήρυξης διαβάζω ότι ζητείται η πρόσληψη ηχοληπτών ειδικά για κάποιες εκπομπές όπως η εκπομπή "Απολύτως Σχετικό" του Πρώτου Προγράμματος, η εκπομπή "Υπεράνω Πάσης Υποψίας" του Πρώτου Προγράμματος (εδώ ζητούνται δυο ηχολήπτες!!!) καθώς και για την εκπομπή "Με Θέα στο Δρόμο" του Δεύτερου Προγράμματος. Γιατί αλήθεια ηχολήπτες ειδικά για κάποιες εκπομπές; Αν δεν είναι λόγοι τυπικοί, που έχουν να κάνουν με το δημόσιο λογιστικό, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παππάς θα έχει όλες τις απαντήσεις...

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.