Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Ζημιές εκατομμυρίων στη NASA από τον τυφώνα Μάθιου


Παρότι οι πλατφόρμες και οι υποδομές εκτόξευσης της NASA γλίτωσαν μάλλον αλώβητες από το καταστροφικό...


 πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, που έπληξε τα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών περνώντας και από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, οι ζημιές σε κτήρια της NASA είναι πολύ μεγάλες και υπολογίζονται σε εκατομμύρια.
Ο τυφώνας πέρασε ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου, με αποτέλεσμα αρκετές οροφές κτιρίων να υποστούν ζημιές ή και να καταστραφούν ενώ από τα ανοίγματα πλημμύρισαν χώροι με εξοπλισμούς και έπιπλα.
«Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα», αναγνώρισε ο διευθυντής της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα
Στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX, οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217 χλμ/ώρα 30 μέτρα από το έδαφος και μέχρι 138 χλμ/ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α όμως όπως και η 39Β άντεξαν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.