Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτά θα περιέχει το Μνημόνιο 4


Μ ετο στυλό στο χέρι φέρεται να βρίσκεται η κυβέρνηση, έτοιμη να υπογράψει το νέο Μνημόνιο, το οποίο θα φέρει την συμμετοχή του ΔΝΤ. Είναι άλλωστε κάτι το οποίο επιτάσσει συνεχώς ως όρο απαράβατο και η Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την χώρα....
Το τι θα περιέχει, όμως, το Μνημόνιο 4, με την υπογραφή και πάλι Αλέξη Τσίπρα, το αποκάλυψε σήμερα ο Ντάισελμπλουμ.

Σε έγγραφο που αφορά στην ατζέντα του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου o Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν βραχυπρόθεσμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος συνδέει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με την τήρηση της συμφωνίας του Μαΐου του 2015 για το ελληνικό χρέος και επισημαίνει πως το πρώτο από τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι το ασφαλιστικό και περιορίζει την παραμονή των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα μεταξύ της 14ης και της 21ης Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στη λήψη μέτρων άμεσης εφαρμογής που συνδέονται με το χρέος, σε αυτά συγκαταλέγονται οι παρεμβάσεις στο προφίλ ωρίμανσης των δανείων του EFSF και η ανάληψη δράσης για τη διαχείριση του επιτοκιακού κινδύνου (risk management) από τον ESM. Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει στην επιστολή του πως «με την υλοποίηση των δεκαπέντε προαπαιτούμενων και τη μείωση των οφειλών προς ιδιώτες ο ESM ενέκρινε την καταβολή των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, και έτσι ολοκληρώθηκε επισήμως η πρώτη επικαιροποίηση του προγράμματος και αυτό ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμών παρεμβάσεων στο χρέος που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου» και προσθέτει:

«Οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις συνεπάγονται αναδιαμόρφωση του προφίλ ωρίμανσης του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων του EFSF που απομένουν από το δεύτερο ελληνικό δανειακό πρόγραμμα, αλλά και παρεμβάσεις για να περιοριστεί ο επιτοκιακός κίνδυνος παρεμποδίζοντας την αύξηση των επιτοκίων για ένα μέρος των δανείων του EFSF πέρα από ένα σημείο. Ο ESM εξακολουθεί να εργάζεται για τις τεχνικές λεπτομέρειες των μέτρων για τη μείωση του επιτοκιακού κινδύνου και εργάζεται σε μια πρόταση για τη χρονική στιγμή της εισαγωγής των μέτρων αυτών».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ γίνεται αναφορά στην νέα υπηρεσία τεχνικής βοήθειας: « συντονισμός της τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα πηγαίνει καλά (...) είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει μια αξιολόγηση της βοήθειας που χορηγείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.