Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Επιμένει το ΔΝΤ για αφορολόγητο 5.000 ευρώ


Ισχυρές πιέσεις για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 5.000 ευρώ συνεχίζει να ασκεί το Διεθνές Νομισματικό...


 Ταμείο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Το Ταμείο τονίζει πως πάνω από τους μισούς μισθωτούς εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι της τάξης του 8%. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανησυχεί ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ και ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα, θα υιοθετηθεί η θέση του ΔΝΤ. Εάν εφαρμοσθεί από το 2018 μειωμένο αφορολόγητο όριο στις 5.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα, τότε μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις, περίπου κατά 800 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Επί της ουσίας, η έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ που ισχύει σήμερα για έναν άγαμο θα μειωθεί στα επίπεδα των 1.100 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι η διάρθρωση της φορολογίας πρέπει να αναθεωρηθεί με το φορολογικό βάρος να κατανέμεται σε περισσότερους ώμους, παίρνοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους.
Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο ΣΕΒ, επιβάλλεται η μείωση του αφορολογήτου, των φορολογικών συντελεστών στον φόρο νομικών προσώπων και του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να δοθεί ώθηση στη δημιουργία εισοδημάτων και θέσεων εργασίας και να ανατραπεί η μη ισόρροπη κατανομή βαρών που δρα ανασταλτικά στην υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.