Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πάνω από 6.000 μετανάστες στην "Ειδομένη" Σερβίας - Κροατίας


Η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά το ζήτημα του προσφυγικού και να επαναπαύεται στην -κατά τα άλλα- μετέωρη συμφωνία με την Τουρκία, την ίδια στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός χωρών -μεταξύ τους και η Ελλάδα- σηκώνουν το βάρος και...




αναζητούν λύσεις που δεν δίνονται από καμία πλευρά. Πάνω από 6.000 μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Σερβίας-Κροατίας, δημιουργώντας πρόχειρους καταυλισμούς μέσα στις λάσπες και ενώ ο χειμώνας στην Ευρώπη έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Περίπου 150 άτομα περπάτησαν μία απόσταση 125 χιλιομέτρων μέχρι τα σύνορα με την Κροατία, προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον του πολέμου στις χώρες τους και των κλειστών συνόρων στην Ευρώπη. Η αστυνομία συνόδευσε το γκρουπ των 150 μεταναστών μέσω της εθνικής οδού που ενώνει το Βελιγράδι με τα σύνορα στην Κροατία, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν έκτροπα, αλλά και για τη δική τους ασφάλεια, από τυχόν ακροδεξιά στοιχεία στην περιοχή.

«Αρχίσαμε να βαδίζουμε προς τα σύνορα με την Κροατία. Οι καταυλισμοί είναι γεμάτοι, κοιμόμαστε στα πάρκα, δεν μπορούμε να το αντέξουμε άλλο αυτό», δήλωσε ένας Πακιστανός μετανάστης, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους 150 που ταξίδεψαν στα σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πάνω από 6.000 πρόσφυγες-μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν βρίσκονται στη Σερβία, ενώ ο συνολικός αριθμός των μεταναστών απ' όλα τα κράτη, αγγίζει τους 10.000. Οι περισσότεροι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετακινήθηκαν εκεί μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.