Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Σε δημοπρασία σπάνιο γαλάζιο διαμάντι


Στο «σφυρί» βγαίνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ένα σπάνιο γαλάζιο διαμάντι οκτώ καρατίων, από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, στη Γενεύη της Ελβετίας...


Το λεγόμενο και «Sky Blue Diamond» είναι δεμένο πάνω σε δαχτυλίδι του οίκου Cartier, με την αξία του να εκτιμάται μεταξύ 15 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων (13,8 έως 23 εκατ. ευρώ).
Στην ίδια δημοπρασία, θα τεθεί προς πώληση και ένα διαμαντένιο κολιέ το οποίο φέρεται σύμφωνα με το Reuters να ανήκε στην Αικατερίνη τη «Μεγάλη», αυτοκράτειρα της Ρωσίας τον 18ο αιώνα.
Συλλέκτες πολύτιμων πετραδιών συχνά ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπάνιο διαμάντι.
Τον Μάιο, το μπλε διαμάντι Oppenheimer είχε πουληθεί στην τιμή - ρεκόρ των 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Γενεύη.
Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, τον Νοέμβριο του 2015 επίσης στη Γενεύη, ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, το «Blue Moon of Josephine», είχε πωληθεί αντί 48,4 εκατ. δολαρίων (περίπου 45 εκατ. ευρώ) σε έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ.
Εξάλλου, τον Μάιο, ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 15,38 καρατίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη αντί 28 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 25 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.