Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Έπιασαν τους δράστες της ληστείας - μαμούθ στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ


Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν οι αρχές για την ένοπλη ληστεία πριν ένα μήνα στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων φαρμάκων η αξίας των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1,3 εκατ. ευρώ βρέθηκε και αποδόθηκε...



Οι δύο 42χρονοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστο συνεργό τους είχαν εισέλθει στο κτίριο που στεγάζονται οι αποθήκες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τον φύλακα.

Ακολούθως, αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα. Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων η αξία των αφαιρεθέντων φαρμάκων υπερβαίνει το 1.3000.000 ευρώ.

Για την εξιχνίαση της ληστείας συστήθηκε ειδική ομάδα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και ύστερα από πολυήμερες έρευνες και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών και διακριβώθηκε η εγκληματική τους δράση.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Σαλαμίνα και στη Νίκαια μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια έρευνας σε οικία στη Δραπετσώνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 χάρτινες κούτες, περιέχουσες τα αφαιρεθέντα φάρμακα, τα όποια όπως εξακριβώθηκε προορίζονταν για διάθεση είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε χώρες του εξωτερικού.

Επίσης στην ίδια περιοχή βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, το όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας.

Επιπλέον, από την έρευνα πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών.

Μάλιστα για την επίτευξη του σκοπού τους είχαν προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξασφάλισαν χώρους απόκρυψης και αποθήκευσης των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.