Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Παρασκευής


Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας...



Την Παρασκευή στα δυτικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στα πελάγη 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.