Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εργάτες κάηκαν ζωντανοί μέσα σε εργοστάσιο ενώ κοιμόντουσαν


Τουλάχιστον 13 εργάτες πέθαναν στον ύπνο τους, από πυρκαγιά που ξέσπασε σ’ ένα...


 εργοστάσιο, στα περίχωρα του Νέου Δελχί, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, την ώρα που οι εργάτες κοιμόντουσαν μέσα στο εργοστάσιο επεξεργασίας δερμάτων στην περιοχή Γκαζίαμπαντ, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση εκτιμά, με βάση τα πρώτα ευρήματα, ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ίσως συνδέεται με κάποιο βραχυκύκλωμα, όμως ακόμα το ερευνάμε», είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Γκαζίαμπαντ, Ντίπακ Κούμαρ.
«Όλοι συνεργαστήκαμε για να σώσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Κάτοικοι της περιοχής, αστυνομικοί, πυροσβέστες, τραυματιοφορείς».
Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το αν το εργοστάσιο λειτουργούσε νόμιμα.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται ένα τεράστιο πλήθος έξω από το καμμένο, τριώροφο κτίριο που βρίσκεται σε ένα στενό σοκάκι, γεμάτο με παρόμοια κτίσματα, στη γειτονιά Σαχιμπαμπάντ.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα από το ισόγειο, όπου βρισκόταν το ραφείο και επεκτάθηκε στους δύο επάνω ορόφους όπου κοιμόντουσαν οι εργάτες.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν 16 εργάτες, πολλοί από τους οποίους όμως υπέστησαν εγκαύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.