Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια φεύγουν για Βέλγιο!


Στο Βέλγιο μεταφέρουν τις έδρες τους οι εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια του ομίλου Βιοχάλκο επιχειρώντας να διώξουν από πάνω τους το ελληνικό ρίσκο...Οι Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια αναζητούν πρόσβαση στα φθηνά κεφάλαια και τις διεθνείς αγορές και αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που δημιουργείται μια νέα εταιρεία, η Cenergy Holdings, με έδρα το Βέλγιο, προκειμένου να τις απορροφήσει, δημιουργώντας έναν νέο όμιλο με κύκλο εργασιών άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Τα εργοστάσια θα παραμείνουν στην Ελλάδα, ενώ στο Βέλγιο θα μεταφερθεί μόνο η έδρα για χρηματοοικονομικούς λόγους. Στην ουσία, θα συγχωνευθεί η Cenergy με τις εισηγμένες στο ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών.

Στόχος της κίνησης είναι να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος οικονομικά οργανισμός, πιο ανταγωνιστικός, με μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και αυξημένες προοπτικές ανάληψης μεγαλύτερων έργων

Έτσι το νέο σχήμα θα έχει καλύτερη πρόσβαση στη διεκδίκηση νέων έργων, όσο και να αξιοποιήσει καλύτερα τις παραγωγικές επενδύσεις που πραγματοποίησαν οι δυο όμιλοι τα τελευταία χρόνια.

Η νέα εταιρεία θα εισαχθεί τόσο στο ελληνικό Χρηματιστήριο όσο και στο Euronext στο Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.