Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι είπε ο Σαμαράς σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους


Τον προβληματισμό του για την εικόνα που εκπέμπει η χώρα απέναντι στις αλλεπάλληλες προκλήσεις Τουρκίας κι Αλβανίας για μείζονα εθνικά ζητήματα εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή...



«Δεν εκπέμπουμε ακτινοβολία σταθερότητας», σχολίασε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας το γεγονός στο ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών ζητημάτων για πρώτη φορά αλλά και στους χειρισμούς της κυβέρνησης. «Για πρώτη φορά άνοιξαν όλα τα θέματα μαζί, κάτι που προφανώς οφείλεται και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ειδικά για το Κυπριακό, προσδιορίζοντας ως το «κλειδί» της λύσης το εδαφικό και τονίζοντας πως αν δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος. «Υπάρχουν παράμετροι και μεταβλητές. Όταν μία παράμετρος γίνεται μεταβλητή υπάρχει πρόβλημα», τόνισε φωτογραφίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο.

Ερωτηθείς για την στάση της Αμερικής και της Ευρώπης υπογράμμισε ότι η Αμερική αυτή τη στιγμή έχει απροσδιόριστη στάση, την ώρα που «και η Ευρώπη έχει τα θέματά της. Είναι σε προεκλογική εκστρατεία».

Σχετικά δε με το λόγο που δεν αντιδρούν τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέρη στη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης, απάντησε: «Προφανώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Ακόμη κι αν δηλώσουν πως δεν υπάρχει θέμα πολλές φορές δημιουργείται θέμα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε με νόημα ότι «η άθροιση των προβλημάτων όπως η αξιολόγηση και άλλα, οδηγούν τον καθένα να κάνει πολλές σκέψεις, δεύτερες και τρίτες. Αυτή είναι η ζωή». Σημείωσε, άλλωστε πως το ασφαλιστικό και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενδέχεται να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.