Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναγράφουν ότι «δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το προϊόν έχει αποτέλεσμα»!


Η ομοιοπαθητική ιατρική τα τελευταία χρόνια έχει βρει πολλούς υποστηρικτές, αλλά και...


 πολλούς… εχθρούς με τους τελευταίους να προέρχονται κυρίως από την επίσημη ιατρική κοινότητα.
Η αλήθεια άλλωστε είναι ότι οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά έχουν αποδείξει ότι η ομοιοπαθητική ιατρική δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στις ασθένειες παρά μόνο ίσως στο ψυχολογικό κομμάτι του ασθενή.
Πάντως, η αγορα ομοιοπαθητικών φαρμάκων συνεχώς γιγαντώνεται και ενδεικτικά μόνο το 2007 στις ΗΠΑ ξοδεύτηκαν πάνω από τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά τέτοιων φαρμάκων.
Γι’ αυτό και τώρα η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλλε στην βιομηχανία ομοιοπαθητικών να αναγράφουν πάνω στις συσκευασίες τους ευδιάκριτα ότι «δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το προϊόν έχει αποτέλεσμα», αλλά και ότι «οι ισχυρισμοί του προϊόντος βασίζονται σε ιατρικές θεωρίες του 17ου αιώνα και δεν γίνονται αποδεκτές από την ιατρική κοινότητα»!
Κι αυτό τουλάχιστον μέχρι να προσφέρουν χειροπιαστά στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο!
«Η ομοιοπαθητική, η οποία χρονολογείται από τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, στηρίζεται στην άποψη ότι τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να αντιμετωπιστούν με μικρές δόσεις των ουσιών που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα, όταν παρέχονται σε μεγαλύτερες δόσεις σε υγιή άτομα», δήλωσε μια ανακοίνωση, η οποία κατατέθηκε νωρίτερα αυτό μήνα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.
«Πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα αραιώνονται σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν περιέχουν ανιχνεύσιμα επίπεδα της αρχικής ουσίας. Σε γενικές γραμμές, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν βασίζονται σε σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και δεν γίνονται δεκτές από τη σύγχρονη ιατρική κοινότητα, αλλά η ομοιοπαθητική έχει πολλούς υποστηρικτές», συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.