Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν πανηγυρίζει για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ


Με ένα tweet ο πρώην επικεφαλής της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν David Duke είναι πανηγυρίζει για τη διαφαινόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ...



Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «ο Θεός ευλογεί τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η ώρα να κάνουμε το σωστό. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Αμερική πίσω».

Τον Αύγουστο του 2015 αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ότι ο Ντιούκ υποστήριζε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μία στήριξη που ο ίδιος ο Τραμπ απεκήρυξε με τα λόγια «δε θέλω τη στήριξη του Ντιούκ. Αντιδρώντας, ο Ντιούκ είχε γράψει τότε στον ιστότοπό του ότι δεν είχε δηλώσει κάτι τέτοιο. Διευκρίνισε αργότερα ότι, αν και θεωρούσε τον Τραμπ «τον καλύτερο από τον σωρό» εξαιτίας των αντιμεταναστευτικών του θέσεων, η στήριξη του κράτους του Ισραήλ από τον Τραμπ ήταν «κόκκινη γραμμή» για αυτόν. Ο Ντιούκ είπε ότι «ο Τραμπ το έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι χίλια τα εκατό αφοσιωμένος στο Ισραήλ, οπότε τι ποσοστό απομένει για την Αμερική;» Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2016 ο Ντιούκ παρότρυνε τους ακροατές του να ψηφίσουν Τραμπ, λέγοντας ότι «η ψήφος για οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Τραμπ αποτελεί στ' αλήθεια προδοσία της κληρονομιάς σας».

Ο Ντέιβιντ Έρνεστ Ντιούκ (David Ernest Duke,) είναι Αμερικανός φυλετικός εθνικιστής και ακροδεξιός πολιτικός, εισηγητής αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας και πρώην Μέγας Μάγος ή Δράκων της Κου-Κλουξ-Κλαν.

Η πρώτη κάθοδος του Ντιούκ στην πολιτική για δημόσιο αξίωμα ήταν το 1975, οπότε έθεσε υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα για την τοπική γερουσία της Λουιζιάνα.

Το μοναδικό δημόσιο αξίωμα στο οποίο εκλέχθηκε ποτέ ο Ντέιβιντ Ντιούκ ήταν αυτό του μέλους της τοπικής Βουλής των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα, το οποίο κατείχε από τις 18 Φεβρουαρίου 1989 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 1992, έχοντας αλλάξει κόμμα και υποστηριζόμενος από το Ρεπουμπλικανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.