Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Η Κούβα ξεκινά τις στρατιωτικές ασκήσεις μετά τη νίκη Τραμπ


Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε, λίγο μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, την διεξαγωγή...


 πενταήμερης στρατιωτικής άσκησης σε όλη τη χώρα ώστε να προετοιμάσει τα στρατεύματα της για «ένα μεγάλο εύρος εχθρικών ενεργειών».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η ανακοίνωση έγινε με κόκκινα γράμματα στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, με τις ασκήσεις να περιλαμβάνουν «μετακίνηση του στρατεύματος, πολεμικού εξοπλισμού, υπερπτήσεις και εκρήξεις στις περιπτώσεις όπου χρειάζονται» έγραφε η εφημερίδα. Οι συγκεκριμένες στρατιωτικές ασκήσεις είναι καθιερωμένες στην Κούβα ήδη από το τη δεκαετία του 1980 και από τότε έχουν διοργανωθεί 7 φορές, συνήθως σε περιόδους κατά τις οποίες οι σχέσεις της Κούβας και την ΗΠΑ ήταν τεταμένες.
Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει συνδέσει επίσημα την απόφασή της να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ορκιστεί προεκλογικά να μην συνεχίσει την πολιτική Ομπάμα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, παρα μόνο αν ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο δώσει μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.