Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Η Google κατέκτησε τον πλανήτη!


Υπολογίζεται ότι 3,5 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κάθε χρόνο και η πρόσβαση σε αυτό έχει γίνει τόσο απαραίτητη που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου...

Υπάρχει πλήθος πληροφοριών σχετικά με το ποιες χώρες έχουν την ταχύτερη σύνδεση Wi-Fi (Νότια Κορέα) και ποιες χώρες την περισσότερη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Τι λέτε για τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες;

Η εταιρεία Alexa rankings κατέταξε τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο και το indy100 αποτύπωσε τα δεδομένα σε μορφή χάρτη:

kjluiluip

Η γιγαντιαία μηχανή αναζήτησης Google είναι μακράν η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα στον κόσμο. Χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η Ζιμπάμπουε, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο την χρησιμοποιούν πιο συχνά.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι το Καζακστάν, η Γεωργία, η Καμπότζη και η Αλγερία, χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα YouTube περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα.

Το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας είναι το VK, αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ σκληρός όσον αφορά στη λογοκρισία και πέρυσι απείλησε να μπλοκάρει την Wikipedia για μια σελίδα της σχετικά με ένα είδος κάνναβης.

Εν τω μεταξύ, η Μάλτα φαίνεται να αγαπά την εφημερίδα τους Times of Malta και το ίδιο ισχύει και για την Παλαιστίνη με την Alwatan Voice και την Αλβανία με την Gazeta Express.

Η αγαπημένη ιστοσελίδα της Κίνας είναι η μηχανή αναζήτησης, Baidu, ενώ για το Βιετνάμ είναι το CocCoc.

Υπάρχουν μια σειρά από χώρες χρωματισμένες με μαύρο για τις οποίες η Alexa δεν έχει δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.