Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Προσσέγιζαν τους ηλικιωμένους και κατάφερναν να τους αρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι το παιδί τους τα χρωστούσε...




Πρόκειται για 3 άνδρες, ηλικίας 22, 42 και 46 ετών.
Οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα και αφού αντλούσε πληροφορίες τόσο για αυτά, όσο και για συγγενικά τους πρόσωπα, τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα οφειλής χρηματικού ποσού συγγενικού τους προσώπου, τους αποσπούσαν χρήματα προκειμένου να καλυφθεί η οφειλή. 

Σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στο πλησιέστερο κατάστημα Τράπεζας για ανάληψη μετρητών, τα οποία τους αποσπούσαν στην συνέχεια.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι δράστες πρόεβησαν στη διάπραξη των ανωτέρω αδικημάτων, σε βάρος τουλάχιστον 26 ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το συνολικό οικονομικό όφελος να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.