Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Έδωσε "σήμα" ο Σόιμπλε για κούρεμα του χρέους, ίσως και πάνω από 50%


Επανέρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα περί ενδεχομένου μεγαλύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο κυριακάτικο φύλλο της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ»...



ίσως δεν είναι αρκετό το ποσοστό μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 21% που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

«Ίσως θέσαμε τον Ιούλιο ένα πολύ μικρό ποσοστό» για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι περιμένει την έκθεση της τρόικας στο τέλος του μηνός για μια οριστική κρίση επί του θέματος. Επίσης προειδοποιεί ότι «υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος η κρίση να επιδεινωθεί και να επεκταθεί».

Με την απόφαση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου ,οι ιδιώτες πιστωτές κλήθηκαν να συνεισφέρουν στο δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Οι τράπεζες κλήθηκαν να ανταλλάξουν τους τίτλους τους σε ελληνικό χρέος έναντι νέων ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας, με μία μείωση της αξίας τους κατά 21%. Ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» θα τις ανάγκαζε να περάσουν νέες απομειώσεις στους λογαριασμούς τους.

Στο πλαίσιο αυτό οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Σόιμπλε: «Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι τράπεζες να διαθέτουν αρκετά κεφάλαια» προκειμένου να αποφύγουν τη «μόλυνσή" τους».


Διαβάστε ΕΔΩ τι σημαίνει για τους Έλληνες το κούρεμα του χρέους.

πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.