Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Λουκέτο στα Goody's Κερατσινίου

αγαπητό planet-greece


Στις 1/10/2011 άλλο ένα κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων GOODYS το GOODYS στο  Κερατσίνι   έκλισε και  ξαφνικά  περίπου 20 άτομα που εργαζόντουσαν στο συγκεκριμένο GOODYS βρέθηκαν  στον δρόμο...


Το κατάστημα  GOODYS Κερατσινίου λειτουργούσε με (  franchise ) επί 15 χρόνια . Εδώ και ενάμιση   χρόνο είχαν αρχίσει τα προβλήματα για το προσωπικό , στην αρχή ο επιχειρηματίας του  συγκεκριμένου GOODYS άρχισε να απολύει κόσμο , με λιγότερο προσωπικό σίγουρα η εξυπηρέτηση του κόσμου δεν έφτανε τα στάνταρ της εταιρίας GOODYS . Η μαμά εταιρία  GOODYS όμως ήταν απών , δεν την ενδιέφερε ούτε οι απολύσεις  προσωπικού αλλά ούτε το όνομά της ( GOODYS ). Την μαμά εταιρία GOODYS δεν την ενδιέφερε ούτε η συνέχεια που ήταν τραγική για τους εργαζομένους στο κατάστημα  GOODYS Κερατσινιού . Εδώ και ένα χρόνο στα GOODYS Κερατσινιού  αρχίσανε και οι καθυστερήσεις πληρωμών μέχρι που φτάσαμε στις 30/9/2011 με την GOODYS  να χρωστάει στον κάθε εργαζόμενο 3 μισθούς και το  επίδομα αδείας  .

Το Σάββατο στις 1/10/2011  εκπρόσωπος της εταιρίας  GOODYS Κερατσινιού   ενημέρωσε το προσωπικό ότι το κατάστημα έβαλε ΛΟΥΚΕΤΟ  και την Δευτέρα 3/10/2011 θα γίνει συγκέντρωση στο κατάστημα GOODYS Κερατσινιού   για να ενημερώσουν το προσωπικό .

Την Δευτέρα 3/10/2011 έγινε πραγματικά συγκέντρωση της εταιρίας GOODYS Κερατσινιού  με τους εργαζομένους σε αυτήν , την εταιρία GOODYS Κερατσινιού  την εκπροσωπούσε μία “Δικηγόρος” και ένας “Αρχι”λογιστής  , απών ο επιχειρηματίας του GOODYS Κερατσινιού  και ο λόγος όπως μας το μετέφερε ο “Αρχι”λογιστής  ( ο Συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι χαμηλών τόνων και στεναχωρημένος για την όλη κατάσταση και το κλείσιμο του GOODYS Κερατσινιού  και δεν θα μπορούσε ο ίδιος να δώσει τις απολύσεις στους εργαζόμενους που συνεργάστηκαν επί τόσα χρόνια στο  GOODYS Κερατσινιού )  . Απών βέβαια και από την συγκέντρωση και η μαμά GOODYS . Η  συγκέντρωση έγινε στην αυλή του καταστήματος  GOODYS Κερατσινιού  με τους διερχόμενους περαστικούς και πελάτες της GOODYS να περνούν να σταματούν και να ακούν  . Η “Δικηγόρος” του GOODYS Κερατσινιού αρκέστηκε στο να φωνάζει έναν έναν τους απολυόμενους εντός του καταστήματος και να τους παραδίδει την απόλυση . Στην απόλυση που παραδινόταν στους πρώην  εργαζόμενους του GOODYS Κερατσινιού αναγραφότανε μόνο η αποζημίωση ( να σημειώσουμε ότι  η αποζημίωση θα δοθεί στις 30/10/2011  ημέρα Κυριακή !!! ) και όχι τα χρωστούμενα  της εταιρίας προς τους πρώην εργαζόμενους ( 3 μισθοί , επίδομα αδείας , ημέρες αδείας και δώρο Χριστουγέννων  ). Στην άρνηση των πρώην εργαζομένων του GOODYS Κερατσινιού να υπογράψουνε την απόλυση γιατί δεν αναγραφόντουσαν  τα δεδουλευμένα η “Δικηγόρος”  δεν απαντούσε και απλά μόλις παρέδωσε  όλες τις απολύσεις τα μάζεψε και έφυγε . 

Ο “Αρχι”λογιστής του GOODYS Κερατσινιού που εμφανίστηκε και σαν εκπρόσωπος αυτής ,  ήταν εριστικός και ειρωνικός  προς τους απολυμένους , δεν απαντούσε αρχικά στην ερώτηση  ( τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα ; ) και τους ενημέρωνε ότι και αυτός έχασε λεφτά και είναι και αναγκασμένος για ένα 6μηνο περίπου να φτιάχνει τα χαρτιά της εταιρίας  του GOODYS Κερατσινιού χωρίς να αμείβεται και πρέπει να τον καταλάβουμε ότι ήμαστε στην ίδια μοίρα . Μετά από πολλές πιέσεις  πήρε τηλέφωνο τον επιχειρηματία του GOODYS Κερατσινιού και μας ενημέρωσε ότι και τα δεδουλευμένα θα δοθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο . Όταν απολυόμενοι του GOODYS Κερατσινιού  δείξαν τις προθέσεις τους να πάνε στην Επιθεώρηση Εργασίας Κερατσινίου γιατί δεν έχουν κάποιο χαρτί στα χέρια τους από την επιχείρηση για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα , ο “Αρχι”λογιστής τους ενημέρωνε ότι δεν χρειάζεται γιατί έτσι και αλλιώς για το εάν θα πάρουν τα λεφτά της αποζημίωσης και των δεδουλευμένων  είναι καθαρά στην καλή θέληση του επιχειρηματία .

Σε τηλεφωνική επαφή που είχα στις 2/10/2011 με την μαμά εταιρία GOODYS  υπεύθυνος της εταιρίας για θέματα προσωπικού  σε ερώτηση μου για το ποια είναι η θέση της εταιρίας GOODYS σχετικά με τους απολυόμενους του καταστήματος GOODYS Κερατσινίου . Με ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει σε ιδιώτη και όχι στην GOODYS και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κάνουν κάτι  , ακόμα ότι δεν είχαν ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη επιχειρηματία ότι θα κλίσει το κατάστημα GOODYS Κερατσινίου .

Όταν τον ενημέρωσα ( πράγμα που το ήξερε ) ότι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων GOODYS  όπως και του συγκεκριμένου καταστήματος GOODYS Κερατσινίου εργάζονται κάτω από την φίρμα GOODYS με τους κανόνες της GOODYS και προς τους πελάτες της GOODYS εκπροσωπούν την εταιρία GOODYS και όχι μόνο τους επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει την φίρμα GOODYS άρα είναι εργαζόμενοι και της μαμάς εταιρίας και θα πρέπει η εταιρία GOODYS να πάρει θέση , αλλάζοντας την αρχική του θέση μου απάντησε ότι θέση της GOODYS  και αυτό που κάνει είναι να πιέσει τον επιχειρηματία του GOODYS Κερατσινίου να πράξει τα νόμιμα . Στην συνέχεια τον ρώτησα εάν δεν τα πράξει πια η θέση σας και μου απάντησε δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και εάν συμβεί δεν μπορούν να κάνουν κάτι , εξάλλου ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας του GOODYS Κερατσινίου έχει εκκρεμότητες  και προς την εταιρία GOODYS .

 Πιστεύω ότι οι απαντήσεις που μου έδωσε ο εκπρόσωπος της GOODYS είναι απαντήσεις που δεν  θα μου έδινε ούτε ο  περιπτεράς της γειτονιάς και όχι μία τόσο “μεγάλη εταιρία” . Μετά από αυτά μπορώ να βγάλω συμπέρασμα ότι η εταιρία GOODYS  νοιάζεται αποκλειστικά πια για το κέρδος της  και να καταλάβω τα όποια προβλήματα που έχουν οι επιχειρηματίες των  καταστημάτων  GOODYS που λειτουργούν με (  franchise ) και φτάνουν τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων τους . ( το όνομα του κυρίου που μίλησα τηλεφωνικός με την GOODYS δεν το αναφέρω για ευνόητους λόγους .)

Εύχομαι όντος ο επιχειρηματίας του  GOODYS Κερατσινίου να έχει όλη την καλή διάθεση  και θέληση να αποζημιώσει όπως είπε τους απολυόμενους μέχρι τέλος Οκτωβρίου .

Και μια ιδέα για την εταιρία  GOODYS τα Χριστούγεννα εφέτος που θα βάλει το arkoudaki  τις εισπράξεις αυτές να τις δώσει στο προσωπικό των προβληματικών μαγαζιών , γιατί έτσι και αλλιώς δεν κάνει κάτι να σώσει τα καταστήματα και τους εργαζομένους σε αυτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.