Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

H μοντέρνα εκδοχή του Volvo P1800

Ως φίρμα που σέβεται το παρελθόν της, η Volvo φαίνεται ότι σχεδιάζει να επενδύσει στην κορυφαία αισθητική του ιστορικού μοντέλου Ρ1800 προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο εντυπωσιακό προϊόν...


Το Ρ1800 είναι ένα από τα πιο καλαίσθητα ιστορικά μοντέλα και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κάνει πολύ περήφανους τους ανθρώπους της Volvo. Για αυτό το λόγο φαίνεται πως οι Σουηδοί θα στηριχτούν σε αυτό για να δημιουργήσουν ένα καινούριο μοντέλο που είναι βέβαιο πως θα κερδίζει τις εντυπώσεις. Μάλιστα, πρόσφατα σε εορτασμούς για την 50η επέτειο από το λανσάρισμα του Ρ1800, ο αρχισχεδιαστής της φίρμας, Christopher Benjamin δημοσιοποίησε κάποια σκίτσα για το πως ο ίδιος ερμηνεύει τη σύγχρονη εκδοχή του Ρ1800. Με αυτόν τον τρόπο, ο Benjamin έμμεσα αποκάλυψε πως στη Volvo σκέφτονται σοβαρά να επενδύσουν σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και είναι βέβαια πως αν τελικά το κάνουν θα δικαιωθούν. Από τα σκίτσα φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δυναμικό κουπέ κομπακτ διαστάσεων το οποίο συνδυάζει το επιβλητικό στυλ αλλά και τις ελιτίστικες γραμμές που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της σουηδικής φίρμας.


Και λίγο ιστορία... 

To P1800 παρήχθει από το 1961 μέχρι το 1973 σχεδιασμένο από τον Pelle Petterson του ιταλικού οίκου Carrozzeria Pietro Frua. Το παρασκήνιο της εποχής αναφέρει ότι το αρχικά την κατασκευή του είχε αναλάβει η Karmann στη Γερμανία, ωστόσο κάτι τέτοιο της απαγορεύτηκε από τον καλύτερό της πελάτη τη Volkswagen AG η οποία φοβόταν πως το μοντέλο της Volvo θα έκλεβε πωλήσεις από το δικό της Karmann Ghia. Tελικά την κατασκευή του ανέλαβε η βρετανική φίρμα Jensen Motors η οποία και παρέδωσε στην αγορά τα πρώτα μοντέλα τον Σεπτέμβρη του 1960.

πηγή: autotriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.