Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όσκαρ για... τετράποδους ηθοποιούς

Πολλές φορές στην ιστορία του κινηματογράφου οι πρωταγωνιστές των ταινιών που έκλεψαν την παράσταση δεν κινούνταν σε δυο αλλά σε τέσσερα πόδια....Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Uggie, το χαριτωμένο Jack Russell terrier που μονοπώλησε τα βλέμματα στην ταινία “The Artist” παρ' ότι δεν ακουγόταν καν, το γάβγισμα του. Υπήρξαν, μάλιστα, μέχρι και αιτήματα και συζητήσεις να του δοθεί Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου. Το 1929, ο Γερμανικός ποιμενικός Rin Tin Tin είχε προταθεί για βραβείο... ερμηνείας στην ταινία Jaws of Steel. Ακολούθησαν και άλλοι σταρ όπως η Cheetah στον Ταρζάν, η Lassie από την ομώνυμη ταινία και άλλα ζώα. Άλλοι, πάλι, υποστήριξαν ότι αν όχι στα ζώα, σίγουρα θα έπρεπε να δοθεί κάποιο βραβείο στους εκπαιδευτές τους.

Όμως, η ακαδημία των Όσκαρ δεν φαίνεται πρόθυμη να δώσει ούτε αυτή τη φορά βραβείο στον Uggie, ούτε στον εκπαιδευτή του και όλα τα αντίστοιχα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από το 1929 έχουν απορριφθεί επιτιμητικά.

Ευτυχώς, σε μερικούς αρκεί ένα κόκκαλο κι ένα χάδι στο κεφάλι για να είναι ικανοποιημένοι.

O Uggie με το κινηματογραφικό αφεντικό του στην ταινία The Artist



Ο Ριν Τιν Τιν ήταν ο πρώτος τετράποδος που προτάθηκε για Όσκαρ το 1929



Αρκετοί ακόμη... τετράποδοι διακρίθηκαν για τις κινηματογραφικές τους ερμηνείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.