Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα λεφτά τους πίσω ζητούν ΑΕΙ και ΤΕΙ από την Τράπεζα της Ελλάδος

Οι διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ διαπιστώνουν ότι τα ταμεία τους είναι άδεια μετά το κούρεμα των ομολόγων. Οι διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ διαπιστώνουν ότι τα ταμεία τους είναι άδεια μετά το κούρεμα των ομολόγων...
Συναντώνται αύριο οι διοικήσεις των πανεπιστημίων καθώς όπως διαπιστώθηκε, μετά το κούρεμα τα ταμεία τους είναι άδεια, καθώς όπως λέν η μετατροπή των αποθεματικών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας από την Τράπεζα της Ελλάδος σε ομόλογα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, έχει οδηγήσει στην απώλεια σχεδόν 150 εκατομμυρίων ευρώ. 
 
Μάλιστα είναι σποφασισμένοι να κλείσουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δ αντιδρώντας στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να «κουρέψει» τα αποθεματικά κεφάλαια των Ιδρυμάτων.
 
Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ ζητούν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα, Δευτέρα, συνεδρίασε η Σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ της χώρας η οποία και έκλεισε με την κοινή δήλωση :«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη κλεισίματος των Ιδρυμάτων και θα υποβάλουμε συνολικά τις παραιτήσεις μας στην Πολιτεία».
 
Για τον ίδιο λόγο συνεδριάζουν αύριο Τρίτη οι πρυτάνεις των ΑΕΙ. «Τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων. Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνόδου πρυτάνεων. «Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητάμε την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.