Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πληθαίνουν οι ενδείξεις επιβράδυνσης στην Ιαπωνία

Τι να λέμε τώρα για ανάκαμψη της Ελλάδας...

Απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία ενώ οι λιανικές πωλήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι επιβραδύνεται η ανάπτυξη στη χώρα....



Πιέσεις στην ιαπωνική οικονομία ασκούν τόσο η άνοδος του γεν όσο και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη, τα οποία έχουν πλήξει τις εξαγωγές της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι τιμές καταναλωτή -πλην των φρέσκων τροφίμων- υποχώρησαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα παρέμεναν αμετάβλητες.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,2% - τη μικρότερη από τον περασμένο Νοέμβριο και χαμηλότερη από την αύξηση 1,1% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.
Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Γιουν Αζούμι δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ στις 13 Αυγούστου, ενώ πρώην αξιωματούχος του υπουργείου απηύθυνε έκκληση στην κεντρική τράπεζα να αγοράσει ευρωπαϊκά ομόλογα προκειμένου να αποδυναμωθεί το γεν.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.