Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Άσμουσεν: Η Ελλάδα έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ έχουν καταγράψει μεγάλη πρόοδο εξέφρασε  το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιεργκ Άσμουσεν.Όπως τονίζει ο Άσμουσεν, Ιρλανδία, Πορτογαλία και ...


 Ελλάδα έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες, ωστόσο θα απαιτηθεί χρόνος για να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων στα οικονομικά δεδομένα.

«Η εντύπωση ότι δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος. Υπάρχει η τάση να βλέπουμε μόνο τις αδυναμίες», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ο ίδιος πάντως προειδοποίησε πως σχεδόν όλα τα κράτη ευρώ της ζώνης του ευρώ έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν και σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις και στη Γερμανία.

Ο κος Άσμουσεν απάντησε με αιχμές και σε όσους πιστεύουν ότι η ΕΚΤ πρέπει και μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ξεκαθαρίζοντας πως «η τράπεζα δεν έχει βάλει μπρος μια μηχανή εκτύπωσης»
Τέλος ο κος Άσμουσεν αποσαφήνισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, ωστόσο θα κινηθεί στο πλαίσιο της εντολής της.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.