Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητική δήλωση Μπαγίς για την Κύπρο.

Λάδι στη φωτιά με ειρωνεία που σπάει κόκαλα μέσα από δηλώσεις-πρόκληση ρίχνει ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, λίγες ώρες μάλιστα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η πρότασή του για τετραμερή διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.
Ο Μπαγίς ειρωνεύτηκε την οικονομική κρίση της Κύπρου λέγοντας:

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό το να φτάνει μια προεδρεύουσα χώρα να ανακοινώνει τη χρεοκοπία της ως προς την ιδρυτική φιλοσοφία της Ε.Ε. Αλλά εμάς δεν μας χαροποιεί καθόλου η κατάσταση στην οποία περιήλθε η ελληνική Κύπρος. Δεν είναι στην κουλτούρα μας να χτυπάμε ένα κράτος που πέφτει. Ο Θεός ας τους βοηθήσει».

Ο Μπαγίς, που έκανε επίσκεψη σε περιοχή της νοτιοδυτικής Τουρκίας, συνέχισε: «Η τουρκοκυπριακή πλευρά βελτιώνει την οικονομία της κάθε μέρα, ενώ είναι έτοιμη να βοηθήσει τον νότο» (την Ελληνοκυπριακή πλευρά).

Δεν δίστασε μάλιστα να προσθέσει: «Οι Ελληνοκύπριοι παίρνουν ρεύμα από τον βορρά, νερό, όταν έχουν ανάγκη, μπορούν να πάρουν και δάνειο. Εάν ο Χριστόφιας ανησυχεί για την οικονομική κρίση και ζητά δάνειο από την τουρκική Κύπρο, τότε ως γείτονες είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στους Ελληνες Κύπριους. Πιθανώς η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα είδε τώρα ποιο είναι το κόστος σε αυτούς που εμποδίζουν εδώ και χρόνια την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Εάν είχαν αποδεχτεί το 2004 το Σχέδιο Ανάν, ίσως σήμερα στο νησί υπήρχε μια Ενωμένη Κύπρος, μία από τις πλέον ευημερούσες χώρες του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.