Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

BBC: Εκατοντάδες φτωχοί σε συσσίτια της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα [ΒΙΝΤΕΟ]


Τραγικές στιγμές που βιώνουν εκατοντάδες πολίτες εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης κατέγραψε η κάμερα του καναλιού BBC στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς...



«Περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους: κάποιοι είναι ηλικιωμένοι, κάποιοι νέοι, όλοι είναι πεινασμένοι» τονίζει η δημοσιογράφος του καναλιού η οποία συνομιλεί με ορισμένους από εκείνους που περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαϊ.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα ομολογεί στο δίκτυο ότι είναι άστεγη εδώ και πέντε μήνες σημειώνοντας «Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πεινάμε».

Η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι οι άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για « λίγο δωρεάν ψητό αρνί, πατάτες, σαλάτα γιαούρτι και για επιδόρπιο την παραδοσιακή πίτα (βασιλόπιτα). Μπορεί να είθισται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα ο κόσμος να τρώει με την οικογένειά του, αλλά η υψηλή ανεργία και η σκληρή λιτότητα έχουν προκαλέσει ανησυχητική αύξηση των αστέγων».

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος παρά την κατήφεια που επικρατεί στη χώρα ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.

«Η οικονομική κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της. Περιμένουμε να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος (στα συσίτια). Πιστεύω ωστόσο ότι η πιο δύσκολη περίοδος έχει περάσει», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η δημοσιογράφος, ωστόσο, επισημαίνει ότι ορισμένοι δεν πείθονται από τα σχόλιά του κ. Καμίνη, καθώς «Η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς μετρό και ηλεκτρικό, λόγω 24ωρης απεργίας».

«Η Ελλάδα εισέρχεται στο 2013 με πολλές από τις προκλήσεις του 2012», υποστηρίζει το βρετανικό δίκτυο καταλήγοντας «Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι Ελληνες είναι ότι θα υπάρξει κάποιο φως στο τέλος αυτού του μακρού και σκοτεινού τούνελ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.