Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη με ναρκωτικά στα γεννητικά της όργανα



Ήταν 15 Ιανουαρίου όταν επέστρεφε από την Tijuana για τις Η.Π.Α η 22χρονη Samantha Kurdilla. Η νεαρή είχε επισκεφτεί ο Μεξικό με τον φίλο της James Perry και αποφάσισαν επιστέφοντας να αγοράσουν κοκαΐνη για να την καταναλώσουν μαζί στις Η.Π.Α....

Στα σύνορα όμως για κακή τους τύχη το σκυλί των τελωνειακών μύρισε κάτι ύποπτο στη βουβωνική χώρα της νεαρής.

Μετά από ενδελεχή έρευνα οι αρχές ανακάλυψαν, ότι έκρυβε εκατό γραμμάρια κοκαΐνης στον κόλπο της.

Αρχικά η νεαρή από την Pennsylvania αρνήθηκε ότι έκρυβε ναρκωτικές ουσίες πάνω της ωστόσο αφού την "έπιασαν στα πράσα" δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα προσπαθεί να κρύψει τα ναρκωτικά μέσα στο σώμα της. Τον περασμένο Οκτώβριο, μια γυναίκα από την Philadelphia προσπάθησε να κρύψει 36 φιαλίδια κρακ στον κόλπο της. Πριν λίγες μέρες οι οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα που είχε εμφυτεύσει τρία κιλά κοκαΐνη στο στήθος της.

Τα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό

Τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών συγκαταλέγονται στις πιο επικίνδυνες και σκληρές εγκληματικές οργανώσεις παγκοσμίως. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας, επέτρεψε στα καρτέλ να ισχυροποιήσουν τη θέση τους σε σημείο ώστε, σε ορισμένες από τις 31 πολιτείες της χώρας να κυβερνούν ανοιχτά οι "Βαρώνοι" των καρτέλ.

Η θέση του Μεξικό, ανάμεσα στον πλούσιο Βορρά και τον φτωχό αλλά πλούσιο σε παραγωγή κοκαϊνης Νότο της Αμερικής, καθιστά το Μεξικό διαμετακομιστικό κέντρο, ενώ το εμπόριο κοκαΐνης είναι σημαντική πλουτοπαραγωγική απασχόληση στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής DEA (Αμερικανική Αντιναρκωτική Υπηρεσία), τέσσερις είναι οι οργανώσεις που απαρτίζουν το μεξικανικό καρτέλ των ναρκωτικών: Η οργάνωση της Τιχουάνα, το καρτέλ της Σονόρα, καρτέλ του Χουαρέθ και ο όμιλος του Κόλπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.