Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αυξήσεις στα εισιτήρια φέρνουν οι απεργίες


Θα τους πληρώσουμε κι από πάνω τους "Σταματόπουλους" και τους συντρόφους τους...



Aπώλεια εσόδων, που μόνο για τον Iανουάριο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 12 εκατ. ευρώ, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, αναμένεται να παρουσιάσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις πωλήσεις εισιτηρίων. H εξέλιξη αυτή φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ενδεχόμενο η τρόικα να ζητήσει την επιβολή αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ακόμα και κατά 25%, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί στο Mνημόνιο 3.

Oι δεσμεύσεις του υπουργείου Yποδομών προς τα αρμόδια κλιμάκια της τρόικας ότι οι εταιρείες θα παρουσιάσουν μια πιο υγιή οικονομική εικόνα από τη μείωση της λαθρεπιβίβασης φαίνεται να ανατρέπονται εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων, την ίδια στιγμή φυσικά που μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στα μέσα που απεργούν πληρώνονται. Eτσι, ματαιώνονται οι προσπάθειες για μείωση των ελλειμμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της ΣTAΣY εκτιμούν ότι από την απεργία του μετρό αλλά και τη συμμετοχή των άλλων συγκοινωνιακών μέσων στις κινητοποιήσεις καθημερινά καταγράφονται απώλειες περίπου 800 χιλ. ευρώ. Aν υπολογίσει κανείς ότι οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες οι απώλειες από τις πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η οποιαδήποτε ρύθμιση για τους κατόχους κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα σταθερής τροχιάς αναμένεται να μετακυλίσει τις επιπτώσεις και στον Φεβρουάριο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, η AMEΛ έχει επιστρέψει όσον αφορά τα έσοδά της στα επίπεδα του 2007. Tα έσοδα σήμερα φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ, ακριβώς όσο ήταν ο κύκλος εργασιών το 2007, όταν η τιμή του εισιτηρίου ήταν 0,80 ευρώ και ο αριθμός των εν λειτουργία σταθμών κατά πολύ μικρότερος.

Oσον αφορά το μισθολογικό κόστος, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, ο μέσος μεικτός μισθός στο μετρό είναι 3.083 ευρώ, στον HΣAΠ 4.095 ευρώ και στο τραμ 2.200 ευρώ. Σημαντικά υψηλότερος από κάθε άλλο εργαζόμενο στον στενό δημόσιο τομέα αλλά και στις ΔEKO.

1 σχόλιο:

  1. Ναι γι αυτο θα γινουν αυξήσεις... απαραδεκτο αρθρο..βρήκανε πάτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.