Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

6 τρόποι να αναγνωρίσεις ένα νάρκισσο και να σταματήσεις να βγαίνεις μαζί του


Μπορεί η χημεία μεταξύ σας να είναι μοναδική, το σεξ καταπληκτικό και τα λόγια του μαγευτικά, αλλά ο τύπος αυτός δεν θα σου κάνει καλό. Μάθε πώς θα τον αναγνωρίσεις και όταν το κάνεις, μάζεψέ τα και πάρε δρόμο....
Είναι αρκετά εύκολο να ξεχωρίσεις τον κλασικό νάρκισσο: υπερβολικός εγωισμός, μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και μεγάλη ανάγκη να τον θαυμάζουν. Νοιάζεται περισσότερο για τις δικές του ανάγκες παρά για των άλλων και το βάζει στα πόδια με το που θα αντιληφθεί ότι κάποιος αρχίζει να τον ερωτεύεται.

Δεν είναι όμως πάντα τόσο κραυγαλέα τα χαρακτηριστικά του. Μπορεί να κρύβεται πίσω από το γοητευτικό "καλό παιδί" που γνώρισες σε ένα πάρτι ή σε μια βραδιά με φίλους. Έχει πλάκα, περνάς καλά μαζί του και φαίνεται ότι υπάρχει αληθινή σύνδεση μεταξύ σας. Είναι γοητευτικός και μπορείς εύκολα να χάσεις το μυαλό και την καρδιά σου αν εμπλακείς μαζί του συναισθηματικά ή σεξουαλικά.

Για να αποφύγεις όλη αυτή την ταλαιπωρία, μάθε να ξεχωρίζεις ένα νάρκισσο πριν δεθείς μαζί του και κάνε χώρο στη ζωή σου για πιο υγιείς σχέσεις. Δες έξι πράγματα που θα πρέπει να σε βάλουν σε σκέψη:



1. Όταν εκφράζεις τις ανάγκες σου, αμύνεται

Ένας νάρκισσος βάζει τις δικές του ανάγκες πάνω από όλα τα άλλα. Δεν τον ενδιαφέρει τι έχει σημασία για σένα και θα αμυνθεί αντί να απολογηθεί, αν του πεις το παράπονό σου για κάτι που έκανε (ή που δεν έκανε). Κάντο μια φορά και δες τι θα γίνει. Αν δεν μπορεί να σεβαστεί τις ανάγκες σου, φύγε.
2. Όταν δυσκολεύει η κατάσταση, απλώς φεύγει

Ένας νάρκισσος δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις της συναισθηματικής ζωής. Θα είναι εκεί όταν όλα πηγαίνουν καλά και όταν η κατάσταση έχει πλάκα, αλλά στα δύσκολα δεν θα στηρίξει. Μια καλή σχέση όμως βασίζεται (και) στην αμοιβαία υποστήριξη.
3. Όταν πληγωθεί δεν νιώθει θλίψη αλλά μανία για εκδίκηση

Αν του πεις ότι έχεις θυμώσει με κάτι που είπε ή έκανε, θα νευριάσει μαζί σου και θα μεταφέρει σε εσένα την ευθύνη για τις πράξεις του. Σε μια υγιή σχέση και τα δυο μέρη νιώθουν ασφάλεια, μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες τους χωρίς να δέχονται κριτική και αναλαμβάνουν πλήρως το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε ένα πρόβλημα.





4. Είναι μια κρύο μια ζέστη

Ο νάρκισσος θα σου δώσει ανάμεικτα σημάδια, τόσο ανάμεικτα που στο τέλος δεν θα ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Τη μια στιγμή θα νιώθεις ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου και θα σου λέει υπέροχα λόγια και την άλλη θα συμπεριφέρεται αλλόκοτα και θα σε αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι.
5. Θυμώνει κάθε φορά που του μιλάς για αποκλειστικότητα

Ένας νάρκισσος συνήθως είναι ερωτευμένος με την ελευθερία του. Αν του μιλάς για αποκλειστικότητα μετά από δυο μήνες σχέσης, θα νιώσει σαν το ποντίκι στη φάκα και θα σε κατηγορεί ότι τον εγκλωβίζεις. Σε μια υγιή σχέση, αν ένας από τους δυο δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί, το ξεκαθαρίζει και επιλέγουν ύστερα και οι δυο αν θέλουν να μείνουν ή να φύγουν.





6. Άλλα λέει και άλλα κάνει

Δώσε προσοχή περισσότερο σε αυτά που κάνει παρά σε όσα λέει. Οι περισσότεροι νάρκισσοι τα πάνε καλά με τα λόγια και τις υποσχέσεις. Σε γοητεύουν, σε κάνουν να ονειρεύεραι, αλλά όταν έρθει η ώρα να κάνουν τα λόγια πράξη σφυρίζουν αδιάφορα ή εξαφανίζονται.

Αν όλα αυτά σου θυμίζουν κάποιον με τον οποίο βγαίνεις, μην κάθεσαι περιμένοντας να αλλάξει, να βελτιωθούν οι συνθήκες, να έρθουν τα πάνω κάτω ή οτιδήποτε άλλο σου λέει. Φύγε πριν δεθείς μαζί του.

Μην του ζητάς να αλλάξει. Δεν πρόκειται.

Μην του γκρινιάζεις και μην παίζεις παιχνίδια μαζί του, όπως το να κάνεις τη δύσκολη. Αυτές οι τακτικές δεν θα τον μεταμορφώσουν ποτέ από νάρκισσο σε κάποιον που μπορεί να κάνει μια υγιή σχέση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το κουράγιο να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς από αυτή την τοξική σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.