Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κι η Deutsche Bank βάλλει κατά Μέρκελ για την Κύπρο!


Άκρως απογοητευμένη δηλώνει με την Ευρώπη η Deutsche Bank, συστήνοντας μάλιστα προς τους επενδυτές να συνεχίσουν να πωλούν μαζικά ευρώ, με στόχο τα επίπεδα των 1,20 δολαρίων...



"We're Very Disappointed With Europe; Keep Selling EUR Targeting 1.20" (Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την Ευρώπη - Συνεχίστε να πουλάτε ευρώ με στόχο τα 1,20 δολ), είναι ο τίτλος της νέας έκθεση του οίκου - ίσως της πιο "οργισμένης" έκθεσης που έχει κάνει το γύρο των αγορών.

Γιατί όμως η Deutsche Bank δηλώνει... απογοητευμένη με την Ευρώπη;

Ιδού οι τρεις λόγοι:

- Κύπρος
Όπως εκτιμά ο οίκος, στην εν λόγω έκθεσή του, η "απάντηση" της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στο κυπριακό πρόβλημα ήταν άκρως αντιπαραγωγική. Πλέον, η ελευθερία που ίσχυε στην διακίνηση κεφαλαίων στην Ευρώπη, δεν υπάρχει πια, μετά τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο. Η Ευρωζώνη, ως οικονομική και νομισματική ένωση, δεν υπάρχει πια... Ακόμη κι αν η Κύπρος είναι μια χώρα μικρή, η προθυμία των Ευρωπαίων να παγώσουν τη ροή του χρήματος αποτελεί ξεκάθαρα μια άκρως αρνητική εξέλιξη για το σύνολο και την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης.
- Ιταλία
Ο οίκος δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Όπως τονίζει, πλέον μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό πως η χώρα θα αναγκαστεί να οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, αφού μέχρι τώρα καμία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης δεν έχει αποδώσει. Αλλά η Deutsche Bank προειδοποιεί: Το αποτέλεσμα των νέων εκλογών κρίνεται επίσης εξαιρετικά αβέβαιο...
- Ανάπτυξη
Η θέση του οίκου είναι σαφής: Η δράση των Ευρωπαίων στο σκέλος της τόνωσης της ανάπτυξης δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Ο οίκος επικαλούμενος τις τελευταίες εκτιμήσεις, τοποθετεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους, την επιστροφή της Ευρωζώνης σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης...
"Όσο η ανάπτυξη αργεί, τόσο αυξάνονται οι προκλήσεις για τη βιωσιμότητα των χρεών των ευρωπαϊκών χωρών. Και όσο αυξάνονται οι προκλήσεις, τόσο μειώνεται η διάθεση - και θέληση - των επενδυτών να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη", προειδοποιεί η Deutsche Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.