Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στα υψηλά 36 ετών η ανεργία στην Ιταλία


Στο 12% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία τον Απρίλιο, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 36 ετών, καθώς επιχειρήσεις διστάζουν να προβούν σε....



προσλήψεις ανησυχώντας ότι η χώρα θα εισέλθει στο όγδοο τρίμηνο ύφεσης.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική στατιστική υπηρεσία ήταν αυξημένα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι η ανεργία δεν θα υπερβεί το 11,6% τον προηγούμενο μήνα. Για τον Μάρτιο, το ποσοστό της ανεργίας αναθεωρήθηκε σε 11,9%, από 11,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Το ποσοστό της ανεργίας για τους νέους μεταξύ 15 και 24 ετών εκτινάχθηκε στο 40,5% τον Απρίλιο, από 38,4% τον Μάρτιο, ανερχόμενο στα υψηλότερα επίπεδα από το 1966 που άρχισαν να τηρούνται επίσημα στοιχεία.

Στις τελευταίες του εκτιμήσεις, ο ΟΟΣΑ «βλέπει» συρρίκνωση της ιταλικής οικονομίας κατά 1,8% το τρέχον έτος, καθώς η ζήτηση εκ μέρους των νοικοκυριών εξακολουθεί να είναι αδύναμη παρατείνοντας την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.