Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στα 10 εκατ. ευρώ το πρόστιμο για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου [ΒΙΝΤΕΟ]


Πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο οι δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με....


 το πόρισμα που παραδίδεται το μεσημέρι της Δευτέρας από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Mega, το πόρισμα αναφέρει ότι η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της, Συμεών Συκιαρίδης, δεν δήλωσαν την τελευταία δεκαετία ποσό ύψους πάνω από 4,1 εκατ. ευρώ.

Η άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της, Ανδρέας Ρωσσώνης, απέκρυψαν ποσό ύψους πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέκριναν τα δηλωθέντα εισοδήματα των οικογενειών των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου με τις καταθέσεις τους σε όλες τις ελληνικές τράπεζες και εντόπισαν μεγάλες διαφορές της τάξεως των 5,3 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει ήδη σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος αναμένεται να το διαβιβάσει στην Προανακριτική, εντός των επόμενων ωρών.

Για αύριο το βράδυ έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ίδιος απόψε θα παραλάβει από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.