Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μοίρασαν την πίτα των ελληνικών ιδιωτικοποίησεων οι Ρώσοι!


Απρόσμενη τροπή φαίνεται πως παίρνει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ρωσική Gazprom δεν υπέβαλε τελικά προσφορά για την εταιρεία...



Επίσης, στον διαγωνισμό δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η δεύτερη εταιρεία που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, η M&M των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου.

Εξάλλου, πηγές του πρακτορείου αναφέρουν πως η επίσης ρωσική Sintez αποσύρεται από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. «Η Sintez αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση», ανέφερε αξιωματούχος προσκείμενος στην εταιρεία, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν και δύο έλληνες αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

Άλλη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως και το ελληνο-τσέχικο σχήμα PPF-Τέρνα δεν υπέβαλε τελικά δεσμευτική προσφορά, αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο για τον ΔΕΣΦΑ την εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν.

«Η Ελλάδα δεν έλαβε καμία προσφορά για τη ΔΕΠΑ και έλαβε μία προσφορά από τη SOCAR του Αζερμπαϊτζάν για τον ΔΕΣΦΑ», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εμπλέκεται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ έληξε σήμερα. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.