Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα


Συνεργασία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, είχε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος....



Η συνάντηση του έλληνα υπουργού με τον κ. Χιλ, ήταν ένα σημαντικό βήμα επαναφοράς του αιτήματος της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην επικαιρότητα. Οι δυο συζητητές ανέτρεξαν στο ιστορικό της ελληνικής διεκδίκησης και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να ανανεωθεί και να ενταθεί σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής διαβεβαίωσε τον κ. Παναγιωτόπουλο ότι όλες οι επιτροπές θα υποστηρίξουν την Ελληνική Πολιτεία στην πορεία που εκείνη θα επιλέξει.

Ο Ντέιβιντ Χιλ βρίσκεται στην Αθήνα εν όψει της Διεθνούς Σύσκεψης των επιτροπών, που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, στις 6 Οκτωβρίου. Ο έλληνας υπουργός θα παρευρεθεί στη σημαντική αυτή σύσκεψη για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει πάντοτε για την Ελλάδα το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Τέλος, θυμίζουμε πως πριν από δυο μήνες ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε στο Παρίσι συνάντηση με τη γενική διευθύντρια της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, στη διάρκεια της οποίας επανέφερε το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Μετά από πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου, η κα. Μπόκοβα δέχθηκε να ασκήσει τη μεγάλη προσωπική και θεσμική επιρροή της και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αξιοποιηθεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης προς τον σκοπό αυτό.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.