Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα παιχνίδια του Μαζιώτη με την ΕΛ.ΑΣ.: Η ληστεία που περίμεναν και τα γυρίσματα ταινίας

Στο κυνήγι του ισοβίτη τρομοκράτη

Υπό τον φόβο νέου χτυπήματος από τον Νίκο Μαζιώτη και των συνεργατών του, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συναγερμό μετά τη διαπίστωση πως ο 42χρονος αντιεξουσιαστής συμμετείχε σε ληστεία που σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων με λεία 109.000 ευρώ....



Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι προτού εξαφανιστεί είχε φροντίσει να δημιουργήσει μια νέα ένοπλη ομάδα στην οποία συμμετέχουν έξι έως οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται και δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Βήμα", η ομάδα αυτή μάλιστα προχώρησε σε τέσσερις ληστείες από τον Μάιο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2013 με συνολική λεία 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη νέα ομάδα του Μαζιώτη συμμετέχει ένας 35χρονος αντιεξουσιαστής, στο νοικιασμένο αυτοκίνητο του οποίου είχε βρεθεί τον περασμένο Μάρτιο στα Εξάρχεια μεγάλος αριθμός όπλων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα ορισμένων μόνο από τους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη και κυρίως αυτού που εμφανίζεται με χρωματιστά μαλλιά.

Εκτιμούν ακόμα ότι στη νέα οργάνωση συμμετέχουν και πρώην μέλη της οργάνωσης "Λαϊκή Θέληση" και "ΕΝΕΔΡΑ", οι οποίες έχουν αναστείλει τη δράση τους.

Η ληστεία των Μεθάνων στο μικροσκόπιο

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναλύουν όσα συνέβησαν στις πέντε ληστείες, επιχειρώντας να αντιληφθούν τι συμβαίνει με την οργάνωση - διάδοχο του "Επαναστατικού Αγώνα".

"Εκείνη την ημέρα του Ιουλίου υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει ληστεία στα Μέθανα. Υπήρχε κινητικότητα από τους τοπικούς αστυνομικούς.

Όπως αντιληφθήκαμε εκ των υστέρων, ο Μαζιώτης και δύο ακόμη από τους συνεργούς του έφτασαν πιθανόν με μηχανές στα Μέθανα και κατευθύνθηκαν σε καφετέρια της παραλίας.

Από την παρέα του ξεχώρισε αυτός με τα κοκκινόξανθα μαλλιά κάποιος μάλιστα πίστεψε ότι ήταν Ρώσος τουρίστας. Πληροφορηθήκαμε μετά ότι ο "ξανθός" είχε έρθει άλλες μια - δυο φορές στην τράπεζα, είχε δώσει το όνομα Χαριτόπουλος και είχε καταθέσει μικροποσά σε τουριστικό γραφείο της Αθήνας.

Ο υπάλληλος που τους σέρβιρε στην καφετέρια και ο οποίος θεωρείται μάρτυρας - κλειδί μίλησε για ευγενικούς ανθρώπους με κοσμοπολίτικο αέρα. Που να ήξερε! Ενώ υπήρχε επιφυλακή για ληστρικό χτύπημα στην περιοχή, δύο από τους δράστες μπήκαν στην τράπεζα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Περίμεναν τη στιγμή που δύο αστυνομικοί που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο απείχε λίγα μέτρα από την τράπεζα, να μπουν για λίγο στο γραφείο τους.

Έδρασαν σαν να ήταν αόρατοι. Κατευθύνθηκαν στο ταμείο και το χρηματοκιβώτιο ενώ απ' έξω τους ενημέρωναν δύο συνεργοί τους χωρίς να κάνουν καμία σπασμωδική κίνηση" σημειώνει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η ληστεία και τα... γυρίσματα ταινίας

Όπως αναφέρει ο αξιωματικός, οι αστυνομικοί βγήκαν από το τμήμα αλλά δεν αντελήφθησαν πως μέσα στην τράπεζα γινόταν ληστεία.

"Σε όσους πελάτες έμπαιναν ανυποψίαστοι στην τράπεζα τους έλεγαν ότι γυρίζεται ταινία. Μετά τους ζητούσαν να κάτσουν ήσυχοι. Κάποιος πάτησε τον εσωτερικό συναγερμό της τράπεζας για την παραβίαση του χρηματοκιβωτίου.

Ο Μαζιώτης και ο συνεργός του ζήτησαν από τον διευθυντή να είναι έτοιμος -σε περίπτωση που εμφανιστούν αστυνομικοί- ώστε να βγει στο κατώφλι της τράπεζας να τους καθησυχάσει.

Όμως δεν χρειάστηκε. Ο Μαζιώτης φαίνεται να γκρίνιαξε γιατί στην τράπεζα υπήρχαν μόνο 109.000 ευρώ και ύστερα εξαφανίστηκε με τους συνεργούς του.

Παρ' ότι η περιοχή έχει μόνο έναν δρόμο διαφυγής, δεν εντοπίστηκε κανένα όχημα των ληστών. Υπήρξε η πληροφορία ότι η παρέα του "Ρώσου" τουρίστα μπήκε σε δύο μικρά ταχύπλοα και χάθηκε προς την περιοχή του Πόρου ή της Επιδαύρου. Χωρίς ωστόσο να είμαστε σίγουροι", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.